Wijnen van wijnhuis Telavi Wine Cellars

WIJNHUIS TELAVI WINE CELLARS
Goudbalkje 

Telavi Wine Cellar is opgericht in 1915 en bevindt zich in de provincie Kachetië, in Oost-Georgië. Telavi is een van de grotere wijnproducenten met een omvangrijk assortiment wijnen. Ook bij ons vindt u dus relatief veel Telavi wijnen in de webwinkel. Veel wijnen van wijnhuis Telavi dragen op de fles de titel: Marani. Dit behoeft enige toelichting. Een Marani is de gewijde plaats waar de druivenoogst bijeen wordt gebracht, waar de vruchten gekneusd worden en pneumatisch geperst. Alhoewel het etiket anders doet vermoeden is het dus niet de naam van een wijnhuis, of een apart merk van Telavi.

De productie van Telavi wijn

De druivenrassen die Telavi gebruikt zijn inheems en de wijnen die ze maken authentiek. De druiven worden bij Telavi handmatig geplukt, op het hoogtepunt van hun rijpheid. De wijnen van Telavi rijpen na een eerste gisting in roestvrij stalen tanks verder op eikenhout. Daarvoor wordt zowel Kaukasisch als Frans eikenhout gebruikt. Uiteindelijk wordt de most getransformeerd in de gezegende nectar of godendrank: Georgische wijn… Georgiërs hebben een lange ervaring en goede smaak, in deze streken ligt immers de bakermat van de wijncultuur.

Telavi wijngaarden: ligging en appellaties

Telavi Wine Cellar heeft een uitgebreide selectie aan wijnen, afkomstig van de 267 hectaren wijngaarden in de vier belangrijkste appellaties voor Kachetië: Tsinandali voor witte wijn en Kindzmarauli, Mukuzani en Napareuli voor rode wijnen. De wijngaarden van Telavi Wine Cellar zijn gelegen in de uitlopers van het hoge Kaukasusgebergte, in de Alazani Vallei, die een lengte beslaat van 110 km. Hier heerst een gematigd landklimaat.

Vraag het in de winkel.

We zijn u graag van dienst.

Stuur ons een bericht

Stuur een e-mail via ons contact-formulier.
We reageren binnen 48u.

Bel: 0032468091088

Tijdens kantooruren meestal direct bereikbaar.

Stel uw vraag op Facebook

Stuur ons een bericht op Facebook.
We reageren binnen een dag.