Wijnen van wijnhuis Bagrationi

WIJNHUIS BAGRATIONI
Goudbalkje 

De naam van het wijnhuis Bagrationi verwijst naar de koninklijke familie in Georgië, die de regio van de vroege middeleeuwen tot in de negentiende eeuw regeerde. Het wijnhuis “Joint Stock Company Bagrationi 1882” werd opgericht in 1937 en produceert alleen mousserende wijnen. Ze zijn in staat om de wereld een unieke smaak en aroma te bieden en kent bijna geen vergelijkbare andere champagnoises.

De oorsprong van Bagrationi

Ivane Bagrationi was een afstammeling van de Georgische Koninklijke dynastie “Bagrationi-Mukhraneli”. Vanaf 1881 (de tijd van de Napoleontische oorlogen), bracht de jonge militaire officier buiten dienst, zijn tijd in Frankrijk door met het leren maken van mousserende wijnen. Eén jaar later introduceerde hij zijn pas verworven vaardigheden; met als resultaat het merk “Bagrationi 1882” – het eerste bedrijf in Georgië dat zich specialiseerde in het produceren van Georgische mousserende wijn. Weer een jaar later kreeg Bagrationi wereldwijde erkenning door de bekroning met de hoogste prijs: “Grand Prix” – International Exhibition.

De mousserende wijnen van Bagrationi

Bagrationi gebruikt voor zijn mousserende wijn de inheemse druifvariëteiten Mtsvane, Tsitska en Chinebuli, Chinuri en Tavkveri.

U vindt Bagrationi wijnen bij ons die middels de Methode Traditionelle (uit de Champagne) worden gemaakt, maar tegenwoordig maakt men ook wijnen volgens de Methode Charmat. De wijnen worden gemaakt in de regio Kartli (centraal Georgië).

Vraag het in de winkel.

We zijn u graag van dienst.

Stuur ons een bericht

Stuur een e-mail via ons contact-formulier.
We reageren binnen 48u.

Bel: 0032468091088

Tijdens kantooruren meestal direct bereikbaar.

Stel uw vraag op Facebook

Stuur ons een bericht op Facebook.
We reageren binnen een dag.