Kisi Qvevri 2015

Kisi Qvevri 2015

19,95

De Kisi Qvevri van wijnhuis Shavi Jikhvi is een amberkleurige wijn, die in de internationale wijnscene wordt genoemd als “OrangeWine” (een nieuwe trend). Hij is gemaakt van de witte en zeldzame inheemse druivensoort Kisi. De donkere kleur is te danken aan het wijnmaken in qvevri, waarbij wijn wordt gefermenteerd met de druivenschillen in ondergrondse aardewerken qvevri’s. Bij deze wijn gebeurt dat 6 maanden. Daarna rijpt de wijn 12 maanden op eikenhout.

Proefnotities

Kisi Qvevri 2012. Witte Georgische wijn van wijnhuis Shavi Jikhvi.Evenwichtig en flatterend ruikend. Doet denken aan acacia bloemen, wilde bloemen en verse, exotische noten. Geniet van deze uitstekende wijn voor wijnliefhebbers. De smaak biedt alle voordelen van het Georgische tophuis Shavi Jikhvi, dat ligt aan de voet van de Kaukasus-gebergte. In de mond krachtig, heel romig, met een prachtige balans tussen lychee, peer en noten aan de ene kant en levendiger op het zuur aan de andere kant.

 

Serveertip

Belangrijk: u hoeft witte Georgische wijn niet te koelen als het gaat om wijn, geproduceerd op de traditionele Kachetische wijnmethode met qvevri’s. Bij kamertemperatuur (18 ° C) kunt u genieten van deze mooie Kisi.

Alc.: 12,5%

6 op voorraad

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kisi Qvevri 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën: , , Tags: , , , ,