Tsinandali Tsinapari 2010

Tsinandali Tsinapari 2010

17,75

Tijdens de blinde proeverijen op de AWC Vienna 2012 International Wine Challenge werd deze Tsinandali Tsinapari bekroond met de SEAL 2010.

En bij de blinde proeverijen op de Berlijnse Wine Guide 2013, werd de Tsinandali Tsinapari 2010 bekroond met de rating “Zeer goede wijn” in de categorie Regionale Witte wijnen van Europa .

Deze wijn wordt gemaakt door wijnhuis Shavi Jikhvi, van producent Kindzmarauli. De wijn komt uit de regio Kachetië en is gemaakt volgens de regels van de appellatie Tsinandali.

De druivensoorten Rkatsiteli en Mtsvane karakteriseren deze wijn, evenals de 6-maanden rijping in eikenhouten vaten. De wijn heeft absoluut wat lucht nodig om zich te ontvouwen. Vers gras, zuring, hooi, citroen en ook groene thee worden ervaren. Ongebruikelijk, maar comfortabel en vol van karakter, barst van de fruitige tonen. Eens ingezet, wordt de smaak ondersteund door een fijne ader mineraal, met heel veel sterkte in de mond, daardoor ontwikkelt hij een goede lengte die zeer goed past bij vis.

Alc.: 12,5%

9 op voorraad

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tsinandali Tsinapari 2010” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën: , ,