Annas-Wijnhuisje-header-logo

Onze kunst

ONZE KUNST
Goudbalkje

Zondag 29 maart vernissage

Op zondag 29 maart bent u van harte welkom bij de opening van de nieuwe expositie! Meer informatie over de nieuwe expo volgt!

Hedendaagse Georgische kunst bij Anna’s Wijnhuisje

Op de 1e verdieping vindt u de expositie van hedendaagse Georgische kunstenaars, David Popiashvili, Nugzar Kakhiani en Alexej Kvaratskheliya. Verschillende werken van deze kunstenaars waren onlangs nog te bewonderen in het Ton Schulten museum.
Van de hand van David Popiashvili hebben we diverse handbeschilderde wijnkistjes.
Hieronder vindt u meer informatie over de exposerende kunstenaars.

David Popiashvili

Popiashvili is een van de meest populaire hedendaagse Georgische kunstenaars. Hij is beïnvloed door de cultuur en de tradities van zijn geboorteland.

Zijn specifieke stijl brengt de magie van legendes, geloof, wijn en liefde op het canvas.

Nugzar Kakhiani

Deze schilder werd geboren in Poti, Georgië in 1952. Hij deed met succes de studie aan het Iakob Nikoladze Art College in Tblisi en ook bij het Mukhina Instituut in Sint-Petersburg, Rusland.

Zijn schilderachtige stijl is snel gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een krachtige volwassenheid. Het kleurrijke palet, samen met zijn ultieme streven naar perfectie, creëerde een eigen stijl in composities.  Duidelijk herkenbaar als de zijne. De personages in zijn composities hebben allemaal hun eigen gedachten. De kijker kan er toegang toe krijgen, bij het bestuderen van de posities van de personages en ook de zeer specifieke ogen van de personages. Als de ingang van de ziel en waarschijnlijk dus ook de spirituele geest van de kunstenaar. Kakhiani toont ons de zonnige kant van het leven, met veel ‘joi de vivre’, de kunstenaar glimlacht vaak, maar lacht nooit. Zijn hoofdpersonen figureren in een andere tijdsperiode, zoals de godin Diana in het schilderij ”Diana”. Of ze bevinden zich in de dagelijkse momenten van het leven, bij de tandarts, de bar of thuis met de kinderen. Hij gelooft echt in een betere wereld en nodigt ons uit om daar deel van te zijn.

Verschillende van zijn kunstwerken zijn aangeschaft door de Hermitage in St. Petersburg.

In 1993 werd hij onderscheiden en werd kunstenaar van het jaar in Rusland, een prijs die hij deelde met de grote componist Mstislav Rostropovitsj.

Zijn kunstwerken zijn te vinden bij kunstliefhebbers over de hele wereld, met inbegrip van Nederlandse kopers. Zijn werken hebben bewezen een goede investering te zijn, gezien de ontwikkeling van de prijzen van zijn kunstwerken, met name in de afgelopen 6-7 jaar.

Alexey Kvaratskheliya

Werd geboren in Gali, Georgië, in 1946. Afgestudeerd aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Tbilisi, de klas van V. I. Shukhaev, in 1972 lid van de Unie van kunstenaars van Rusland sinds 1986. Nam deel aan meer dan 100 exposities in Georgië, Abchazië, Rusland, Griekenland, de Verenigde Staten, Tsjechië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Finland, Slovenië, Ierland sinds 1974 en in Nederland sinds 2008.

Zijn werken zijn onmiddellijk herkenbaar. Niet door hun onderwerpen, maar door iets anders – iets dat niet meteen alleen kan worden overgebracht door woorden. Dit is misschien wel de paradoxale combinatie van verdriet en vreugde, of de kracht van een decoratief effect en de kostbare eenvoud van het geheel, bereikt door hard werken, gecombineerd met vrij kunstenaarschap. Hij heeft vrijwel geen onderwerpen. In plaats daarvan heeft hij onderwerpen die altijd kenmerkend voor de klassieke schilderkunst zijn geweest – portretten, landschappen en stillevens. Steeds binnen deze cirkel van de “eeuwige onderwerpen”, is hij er toch in geslaagd om zijn eigen wereld te creëren. Een vreemde en betoverende wereld, waar vreugde altijd met droefheid wordt getint, terwijl een weldadige glimlach is verborgen in het verdriet.

Eerdere exposanten:

David Giorgadze

Centrale thema’s in zijn werk zijn de liefde voor de klassieke muziek,
ballet, het alledaagse leven en de tangomuziek. De composities zijn
dynamisch uitgewerkt, ademen vrijheid uit en zijn suggestief van karakter.
De kijker ervaart de beweging van de balletdansers en de muziek is hoorbaar.
De werken zijn in olieverf uitgewerkt en komen volledig tot zijn recht
wanneer je ze op afstand bekijkt en hier ook de tijd voor neemt.

 

Zura Kalanda

 Zura Kalanda is een Georgische kunstenaar. Na de kunstacademie heeft hij doctorale graden behaald, onder meer in de beeldende kunst. Alsof dat nog niet genoeg was, is hij ook afgestudeerd in klassieke gitaar.

Kalanda is vernieuwend; hij heeft vele speciale technieken ontwikkeld en is een zeer gepassioneerd en veelzijdig kunstenaar.

Schilder en dichter

Vermaard is ook zijn dichtkunst, zijn gedichten worden regelmatig gepubliceerd in verschillende talen. In het Jubileumboek ”Art & Poetry” zijn diverse gedichten opgenomen.

Merab Gagiladze

De kunstenaar exposeert in de Kaukasus sinds 1991 en vanaf 2004 veelvuldig en ook zeer
succesvol in Europa en Amerika.

Merab Gagiladze is geboren in Tbilisi op 13-03-1972. Hij studeerde aan Tbilisi Art College
en de Tbilisi State Academy of Fine Arts en studeerde af in 1996. Hij is een excellent en zeer
vakbekwame kunstenaar en colorist en interpreteert de volksverhalen en legenden van zijn
land verrijkt met Europese en Oosterse culturele invloeden op een zeer bijzondere wijze.
Zijn composities zijn rijk aan zeer apart en uitdagend kleurgebruik en fraaie combinaties van
kleuren, waarbij de symbolische figuratie een verbinding laat zien van het verleden met het
heden. De kijker wordt meegevoerd op een denkbeeldige reis, waarbij de afgebeelde karakters
lijken te zijn ontstaan op het kruisvlak van droom en realiteit.
 Georgische kunst is ook te vinden op handbeschilderde wijnkistjes. Deze unieke kistjes zijn geschikt voor 1, 2 of 3 flessen en zeer betaalbaar (€29,95 – € 34,95 – € 39,95)

Wijnkistjes van David Popiashvili (€ 50- €60- €70)

Een origineel cadeau dat zeer zeker gewaardeerd zal worden door de ontvanger.
Ook beschikbaar in onze webshop.

stel-in-cafe-600x6003d

Webshop

Annas-Wijnhuisje-wijnen-ruit

Annas-Wijnhuisje-cadeaus-ruit