Annas-Wijnhuisje-header-logo

Onze kunst

ONZE KUNST
Goudbalkje

 

Opening Anna’s Wijnhuisje – Galerie

Eindelijk is het dan zover! De zaak in Antwerpen gaat open!
U bent van harte welkom op 23 & 24 november tussen 11.00 en 18.00 uur en Georgische & Armeense wijnen kunt u proeven tussen 14.00 en 17.00 uur.
Op de 1e verdieping openen we de expositie van hedendaagse Georgische kunstenaars, David Popiashvili, Nugzar Kakhiani en Alexej Kvaratskheliya. Verschillende werken van deze kunstenaars waren onlangs nog te bewonderen in het Ton Schulten museum.
Als u op zoek bent naar een origineel cadeau, bent u ook aan het juiste adres! Handgemaakte wijnkistjes, tassen, kurkentrekkers en natuurlijk prachtige wijnen! Wijnen gemaakt volgens de oudste methode, in een qvevri, maar ook modern vervaardigd.
Graag tot ziens!

Kunst in Ootmarsum

De Georgische kunst staat dit jaar centraal tijdens het evenement Kunst in Ootmarsum, van 23 t/m 25 augustus.

Werken van gerenommeerde Georgische kunstenaars, die eerder ook exposeerden bij Anna’s Wijnhuisje, zullen op diverse plaatsen in Ootmarsum te bewonderen zijn.

Via onderstaande link vindt u meer informatie. Mis het niet!

https://kunstinootmarsum.nl/nl

Opening nieuwe expositie op Koningsdag!

Op zaterdag 27 april, Koningsdag, openen we tussen 14.00 – 17.00 uur de nieuwe expositie, onder het genot van een proeverijtje Georgische amberwijnen.

De exposerende kunstenaars zijn David Popiashvili, David Giorgadze . Hieronder leest u meer over deze kunstenaars.

De expositie is te zien tot 15 augustus tijdens de openingstijden.

David Popiashvili

Popiashvili is een van de meest populaire hedendaagse Georgische kunstenaars. Hij is beïnvloed door de cultuur en de tradities van zijn geboorteland.

Zijn specifieke stijl brengt de magie van legendes, geloof, wijn en liefde op het canvas.

Nugzar Kakhiani

Deze schilder werd geboren in Poti, Georgië in 1952. Hij deed met succes de studie aan het Iakob Nikoladze Art College in Tblisi en ook bij het Mukhina Instituut in Sint-Petersburg, Rusland.

Zijn schilderachtige stijl is snel gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een krachtige volwassenheid. Het kleurrijke palet, samen met zijn ultieme streven naar perfectie, creëerde een eigen stijl in composities.  Duidelijk herkenbaar als de zijne. De personages in zijn composities hebben allemaal hun eigen gedachten. De kijker kan er toegang toe krijgen, bij het bestuderen van de posities van de personages en ook de zeer specifieke ogen van de personages. Als de ingang van de ziel en waarschijnlijk dus ook de spirituele geest van de kunstenaar. Kakhiani toont ons de zonnige kant van het leven, met veel ‘joi de vivre’, de kunstenaar glimlacht vaak, maar lacht nooit. Zijn hoofdpersonen figureren in een andere tijdsperiode, zoals de godin Diana in het schilderij ”Diana”. Of ze bevinden zich in de dagelijkse momenten van het leven, bij de tandarts, de bar of thuis met de kinderen. Hij gelooft echt in een betere wereld en nodigt ons uit om daar deel van te zijn.

Verschillende van zijn kunstwerken zijn aangeschaft door de Hermitage in St. Petersburg.

In 1993 werd hij onderscheiden en werd kunstenaar van het jaar in Rusland, een prijs die hij deelde met de grote componist Mstislav Rostropovitsj.

Zijn kunstwerken zijn te vinden bij kunstliefhebbers over de hele wereld, met inbegrip van Nederlandse kopers. Zijn werken hebben bewezen een goede investering te zijn, gezien de ontwikkeling van de prijzen van zijn kunstwerken, met name in de afgelopen 6-7 jaar.

David Giorgadze

Centrale thema’s in zijn werk zijn de liefde voor de klassieke muziek,
ballet, het alledaagse leven en de tangomuziek. De composities zijn
dynamisch uitgewerkt, ademen vrijheid uit en zijn suggestief van karakter.
De kijker ervaart de beweging van de balletdansers en de muziek is hoorbaar.
De werken zijn in olieverf uitgewerkt en komen volledig tot zijn recht
wanneer je ze op afstand bekijkt en hier ook de tijd voor neemt.

Eerdere exposanten:

Alexey Kvaratskheliya

Werd geboren in Gali, Georgië, in 1946. Afgestudeerd aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Tbilisi, de klas van V. I. Shukhaev, in 1972 lid van de Unie van kunstenaars van Rusland sinds 1986. Nam deel aan meer dan 100 exposities in Georgië, Abchazië, Rusland, Griekenland, de Verenigde Staten, Tsjechië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Finland, Slovenië, Ierland sinds 1974 en in Nederland sinds 2008.

Zijn werken zijn onmiddellijk herkenbaar. Niet door hun onderwerpen, maar door iets anders – iets dat niet meteen alleen kan worden overgebracht door woorden. Dit is misschien wel de paradoxale combinatie van verdriet en vreugde, of de kracht van een decoratief effect en de kostbare eenvoud van het geheel, bereikt door hard werken, gecombineerd met vrij kunstenaarschap. Hij heeft vrijwel geen onderwerpen. In plaats daarvan heeft hij onderwerpen die altijd kenmerkend voor de klassieke schilderkunst zijn geweest – portretten, landschappen en stillevens. Steeds binnen deze cirkel van de “eeuwige onderwerpen”, is hij er toch in geslaagd om zijn eigen wereld te creëren. Een vreemde en betoverende wereld, waar vreugde altijd met droefheid wordt getint, terwijl een weldadige glimlach is verborgen in het verdriet.

Zura Kalanda

 Zura Kalanda is een Georgische kunstenaar. Na de kunstacademie heeft hij doctorale graden behaald, onder meer in de beeldende kunst. Alsof dat nog niet genoeg was, is hij ook afgestudeerd in klassieke gitaar.

Kalanda is vernieuwend; hij heeft vele speciale technieken ontwikkeld en is een zeer gepassioneerd en veelzijdig kunstenaar.

Schilder en dichter

Vermaard is ook zijn dichtkunst, zijn gedichten worden regelmatig gepubliceerd in verschillende talen. In het Jubileumboek ”Art & Poetry” zijn diverse gedichten opgenomen.

Merab Gagiladze

De kunstenaar exposeert in de Kaukasus sinds 1991 en vanaf 2004 veelvuldig en ook zeer
succesvol in Europa en Amerika.

Merab Gagiladze is geboren in Tbilisi op 13-03-1972. Hij studeerde aan Tbilisi Art College
en de Tbilisi State Academy of Fine Arts en studeerde af in 1996. Hij is een excellent en zeer
vakbekwame kunstenaar en colorist en interpreteert de volksverhalen en legenden van zijn
land verrijkt met Europese en Oosterse culturele invloeden op een zeer bijzondere wijze.
Zijn composities zijn rijk aan zeer apart en uitdagend kleurgebruik en fraaie combinaties van
kleuren, waarbij de symbolische figuratie een verbinding laat zien van het verleden met het
heden. De kijker wordt meegevoerd op een denkbeeldige reis, waarbij de afgebeelde karakters
lijken te zijn ontstaan op het kruisvlak van droom en realiteit.
 Georgische kunst is ook te vinden op handbeschilderde wijnkistjes. Deze unieke kistjes zijn geschikt voor 1, 2 of 3 flessen en zeer betaalbaar (€29,95 – € 34,95 – € 39,95)

Wijnkistjes van David Popiashvili (€ 50- €60- €75)

Een origineel cadeau dat zeer zeker gewaardeerd zal worden door de ontvanger.
Ook beschikbaar in onze webshop.

stel-in-cafe-600x6003d

Webshop

Annas-Wijnhuisje-wijnen-ruit

Annas-Wijnhuisje-cadeaus-ruit